vyvojari-se-rozpovidali-o-pobytu-ve-vazbe
Novinka Vývojáři se rozpovídali o pobytu ve vazbě

Vývojáři se rozpovídali o pobytu ve vazbě

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

23. 1. 2013 12:45 3
Reklama

O tom, že čeští vývojáři jsou z řecké vazby venku, to víme všichni, ovšem o tom, o čem jsme nevěděli, se dnes pánové rozpovídali v Českém rozhlase. Rozhovor to byl zajímavý a obsahoval i otázky od posluchačů.

Kluci se pochopitelně pustili především do svých pocitů ve vězení a boji proti beznaději. Dále o absenci sociálního kontaktu s ostatními spoluvězni a také o vlastní naivitě, kdy jim nedošlo, že fotit vše se nesmí. Ivan Buchta a Martin Pezlar také vyslovili již celkem ověřený názor, že byli po celou dobu svého pobytu v Řecku sledováni a rozpovídali se i o zajímavostech jejich pobytu.

Mezi zajímavé informace od kluků patří i to, že dosud vlastně sami neví, co bylo tak inkriminujícího na pořízených materiálech a nikdo se o tom s nimi ani nechce bavit. Kluci přišli mimo trochy té důstojnosti i o vlastní hodinky a byli nuceni vysvětlovat každý kousek své elektroniky.

Ve sudiu byla přítomna Dagmar Raupachová, jež se rozpovídala o právním pozadí případu a velkých očekávání o poměrně hladkém průběhu celého procesu. V ideálním případě pak zrušení trestního stíhání.

A pozitivní poučení na závěr? Pánové si libují ve stmelení rodiny, hlubších přátelských vztahů a především nového pohledu na svobodu. Perličkou pak je Ivan radující se na svobodě z čerstvě narozené dcery.

Rozhovor je k dispozici v celé své délce v archivu Českého rozhlasu a zajímá-li vás, jak to s kluky bylo a nakolik šlo o kauzu odůvodněnou či šikanózní, tak si jej určitě poslechněte a udělejte si názor sami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama