jak-dopadla-aukce-u-thq
Novinka Jak dopadla aukce u THQ?

Jak dopadla aukce u THQ?

Erik Omar

Erik Omar

24. 1. 2013 12:28 4
Reklama

Včera jsme vás informovali o údajně chystané aukci aktiv krachující společnosti THQ. Tato aukce nakonec skutečně proběhla. Během jedné noci si tak několik různých firem rozebralo značky a studia společnosti, která na trhu působila od roku 1989. Výsledky dražby poslal toho času už bývalý boss THQ Jason Rubin všem bývalým zaměstnancům v mailu a vypadají následovně:

  • Sega, která má pod palcem strategickou sérii Total War, neváhala s koupí studia Relic. Tento kanadský tým se totiž dražil v balíčku s právy na jejich vlastní strategické tituly Company of Heroes a Warhammer 40,000: Dawn of War. Sega nakonec Relic získala za 26 milionů dolarů.
  • Na aukci nechyběl ani německý Crytek, který si "odnesl" značku Homefront a to za 544 218 dolarů.
  • South Park: The Stick of Truth, fanoušky očekávané RPG, bylo odklepnuto Ubisoftu za 3,2 milionu dolarů. Ubisoft pak ještě z peněženky vytáhl 2,5 milionu za studio THQ Montreal, které momentálně pracuje na neoznámených projektech "1666" a "Underdog".
  • Take-Two stačilo 11 miliónů, aby si do své stáje mohla zařadit neoznámenou hru "Evolve", na které pracuje studio Turtle Rock.
  • Úspěšné tituly, respektive série Saint's Row a Metro pak získala německá společnost Koch Media. Metro ji vyšlo na 5,8 milionu dolarů a studio Volition (Saint's Row) na 22,3 milionu dolarů.

Celková částka, která protekla aukční siní, se vyšplhala na nějakých 100 milionů dolarů. Jestli je to moc nebo málo, je otázka. Každopádně se z potápějícího se Titanicu s nápisem "THQ" na boku podařilo zachránit dostatek pasažérů. Jeden je však stále uvězněn uvnitř lodi a sice studio Vigil Games (Darksiders), jehož prodej bude řešen až v rámci soudu s věřiteli.

Jason Rubin nakonec všem zaměstnancům poděkoval za všechnu jejich práci, popřál štěstí a uzavřel tak čtyřiadvacetiletou kapitolu jednoho studia, které začínalo prodejem hraček.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama