mrknete-na-prvni-obrazek-ze-zaklinace-3
Novinka Mrkněte na první obrázek ze Zaklínače 3

Mrkněte na první obrázek ze Zaklínače 3

Marek Švrkala

Marek Švrkala

1. 2. 2013 13:42
Reklama

Polská společnost CD Projekt RED dnes představila třetí generaci svého vlastního REDenginu. Ten by měl být technologií, který zkombinuje příběhové RPG s těmi z otevřeného světa. Můžeme se tak těšit na nelineární příběhy, které budou založeny na hráčových rozhodnutích v rozsáhlých herních světech

.„Pokud se podíváme na současná RPG, najdeme dva přístupy – jeden, který vyzdvihuje příběh, ale omezuje herní svět, a ten druhý, co přináší rozsáhléotevřené světy, ale omezuje příběhovou složku. S REDenginem 3 poprvé zkombinujeme pozitivní aspekty obou směrů, a tak vytvoříme otevřené prostředí s komplexním příběhem. Díky uvěřitelným postavám, chytlavému ději a světu, kde se hráč může volně pohybovat bez načítání, posuneme hraní na vyšší úroveň, kdy se bude hráč cítit realisticky a zároveň bude do děje vtažen.

Když jsme vyvíjeli naše předchozí tituly, ani jsem nesnil o tom, že toto dokážeme. Děkuji všem našim příznivcům za to, že máme možnost použít REDengine 3 a vytvořit něco, o čem fanoušci RPG sní,“ řekl Adam Badowski, šéf studia CD Projekt RED, jenž přislíbil, že kvality výkonné technologie, která je připravena pro novou generaci konzolí, ukáže RPG Cyperpunk 2077.

CD Projekt RED dále tvrdí, že RPG poháněná REDenginem by měla být srovnatelná s těmi nejlepšími střílečkami, a to jak co se týče prezentace herního světa, tak v rozměrech událostí, které hráč prožije. Engine prý umožní překlenout mezeru mezi předrenderovanými CGI filmečky a grafikou vytvářenou v reálném čase. K tomu pomohou i vylepšené animace obličeje, těla a realistické ztvárnění emocí.

Tvůrci vypustili také obrázek vytvořený REDenginem 3. Zdá se, že jde o screenshot ze světa Zaklínače. Všeobecně se předpokládá, že CD Projekt RED třetí díl této slavné fantasy ságy odhalí 5. února, na kdy plánuje další oznámení. Vše pochopitelně budeme bedlivě sledovat. Zatím se můžete pokochat zmíněným obrázkem a znovu zdařilým trailerem z Cyberpunku 2077.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama