serie-medal-of-honor-byla-ulozena-k-ledu
Novinka Série Medal of Honor byla uložena k ledu

Série Medal of Honor byla uložena k ledu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

1. 2. 2013 16:11 2
Reklama

Vydavatelství Electronic Arts dává pauzu válečné sérii Medal of Honor, a ta tak nebude vydávána každé dva roky jako dosud. Příčinou jsou slabé prodeje a vlažná odezva kritiků posledního dílu, který s podtitulem Warfighter vyšel loni na podzim. „Zápasili jsme se dvěma výzvami – zpomalením, které postihlo celý sektor trhu, a se špatným přijetím u recenzentů a v komerční oblasti,“ přiznal při pravidelném jednání s investory Peter Moore, jeden z nejvyšších manažerů Electronic Arts.

„Hra to byla slušná, zaměření se na věrnost války ale zákazníky neoslovilo. Navíc Warfighter dostal nižší známky, než si zasloužil. Už je to ale za námi. Medal of Honor už se nebude pravidelně střídat s Battlefieldem a musíme jej nějak nahradit,“ doplnil Moore, který bohužel nesdělil, zda Electronics Arts stvoří jinou first-person střílečku.

Můžeme si jen zaspekulovat, že by mohlo jít o dosud neoznámenou sci-fi akci týmu Respawn Entertainment, kam v roce 2010 přešli ze studia Infinity Ward (Call of Duty) známí vývojáři Jason West a Vince Zampella. Více informací o dalším Battlefieldu se prý dozvíme do 90 dnů.

Zatím není ani jasné, jaké budou důsledky tohoto rozhodnutí pro studio Danger Close Games a zda se tento tým třeba vrhne na vývoj jiné značky. „Dosud jsme neoznámili nový projekt pro tvůrčí tým Medal of Honor. V Los Angeles ale připravujeme jiné projekty a další chystají další studia napříč EA,“ řekl zástupce Electronic Arts pro GameSpot a pak pokračoval:

„Medal of Honor je skvělá značka s bohatou minulostí. Její kvality si uvědomujeme a oceňujeme je. Nyní ale sérii Medal of Honor dopřejeme odpočinek a budeme plánovat její návrat. Zatím jsme ovšem nerozhodli jak nebo kdy se vrátí.“ 

Jak na poslední díl série Medal of Honor s odstupem času vzpomínáte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama