v-akci-arma-3-se-meni-nazev-ostrova
Novinka V akci Arma 3 se mění název ostrova

V akci Arma 3 se mění název ostrova

Marek Švrkala

Marek Švrkala

1. 2. 2013 20:40
Reklama

České vývojářské studio Bohemia Interactive se rozhodlo změnit název ostrova, kde se odehraje chystaný třetí díl vojenské série Arma. Z Lemnosu se tak stane Altis – vývojáři se tím chtějí odlišit od skutečného názvu a zároveň zachovat stávající středomořskou atmosféru, která je hlavní inspirací hry. Rozhodnutí je důsledkem zadržení dvou českých vývojářů kvůli možné špionáži, o němž jsme vás mnohokrát informovali. Název druhého menšího ostrova Stratis zůstane stejný.

„Virtuální světy často vychází z lokací ze skutečnosti a v průběhu vývoje se mění a rostou společně s naším designem. Výsledkem je fiktivní prostředí, které je mnohdy blízko jeho inspiraci, avšak nikdy není úplně stejné – to ani nechceme. Ostrov Altis podle nás odráží ducha Středomoří, ale zároveň se odlišuje od nechtěných spojení s realitou,“ vysvětlil Joris-Jan van 't Land, šéf projektu Arma 3, a připomněl, že ostrov ve hře je vytvořen s využitím komerčně a volně dostupných dat. Tvůrci tak připravili 350 kilometrů čtverečních, zatímco Lemnos ve skutečnosti má 475 kilometrů.

Arma 3 byla nedávno odložena na rok 2013, přičemž studio Bohemia Interactive v tiskové zprávě přislíbilo, že přesnější datum vydání oznámí později v únoru. Budeme vás informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama