remake-alien-breed-pro-ps3-a-ps-vita
Novinka Remake Alien Breed pro PS3 a PS Vita

Remake Alien Breed pro PS3 a PS Vita

Marek Švrkala

Marek Švrkala

5. 2. 2013 16:29
Reklama

Studio Team17 je známé především díky dvěma nesmrtelným značkám – Worms a Alien Breed. O obě série vývojáři pečují a v poslední době je i oživují různými novinkami. Kupříkladu Wormse poprvé můžete hrát proti přátelům nebo náhodným hráčům na sociální síti Facebook. Červíci zde nabízí klasickou hratelnost, možnosti jsou ale zatím omezené – k dispozici jsou pouze dvě prostředí (středověk a Havaj) a k tomu 19 zbraní. To se však jistě změní, otázkou je, na kolik další materiály do Wormsů vyjdou – jde totiž o free-to-play titul.

Naopak standardně je distribuován remake klasického survival hororu Alien Breed, který bude od zítřka v prodeji v evropském obchodě PlayStation Store, a to jak pro PlayStation 3, tak pro PlayStation Vita. Za 8 euro získáte díky nabídce cross-buy obě verze najednou. To je praktické, protože Alien Breed nabízí společné funkce napříč platformami, jako je kooperativní multiplayer, nebo uložení hry na jednom zařízení a pokračování v hraní na druhém (cross-save).

Hráči se každopáďně mohou těšit na 30 levelů, z toho 6 je jich z původní verze pro Amigu z roku 1991, 12 pak z o rok mladší speciální edice. Zbylé mise vývojáři připravili úplně nově. Tvůrci upravili rovněž hratelnost.

„Dvě věci by z remaku udělaly frustrující zážitek – bloudění a nedostatek munice a klíčů. Abychom toto napravili, přidali jsme mapu a obchod, v němž hráč může dokupovat zásoby. Může se zdát, že hra tak bude příliš jednoduchá, jenže my jsme strávili mnoho času laděním levelů a upravováním obtížnosti tak, aby zůstala vyzývavá,“ uvedl Kevin Carthew, kreativní manažer Teamu 17, na evropském blogu PlayStationu a ještě zdůraznil, že velkou změnu herního stylu zapříčiní také nové ovládání. Samozřejmostí je pak grafika v HD kabátku, jak můžete posoudit sami z přiloženého traileru.

Zástupce Teamu17 na závěr zmínil, že jeho tým zřejmě přichystá ještě další retro návraty oblíbených titulů. „Momentálně mohu říct, že na PS3 a PS Vita možná přijde i další vznešená postava,“ napsal Carthew a my můžeme odhadnou, že půjde o návrat hopsačky Superfrog, která na Amigu vyšla v roce 1993.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama