willu-wrightovi-se-nove-simcity-libi
Novinka Willu Wrightovi se nové SimCity líbí

Willu Wrightovi se nové SimCity líbí

Marek Švrkala

Marek Švrkala

28. 2. 2013 13:53
Reklama

Will Wright před mnoha lety stvořil sérii SimCity, a tak fanoušky jistě potěší, že si nejnovější díl série, na němž se nepodílí, vyzkoušel a v rozhovoru sdělil své pocity. „Tohle bylo pravděpodobně po dlouhé době poprvé, co jsem si SimCity užil. Bylo super si hru zahrát jako hráč a ne jako vývojář,“ uvedl Wright ve videointerview s hlavním designérem Stonem Librandem.

Wrightovi se nové SimCity líbí – oceňuje třeba možnost podívat se zblízka do ulic, inovované budování silnic a grafické nástroje pro získávání informací o infrastruktuře, demografii a dalších tématech. Naopak Wright byl zprvu trochu rozpačitý z velikosti města. I na ní ale nakonec našel pozitiva. „Na začátku jsem se cítil trochu klaustrofobicky kvůli velikosti krajiny. Když jsem ale hrál více, zjistil jsem, jak moc záludností ve hře je. I kdyby bylo moje město větší, stále bych řešil podobné problémy,“ uvedl Wright a pak pokračoval.

„Do simulace jsem se díky tomu ponořil dříve. Hra si více zakládá na kvalitě toho, co budujete a méně na kvantitě. To je celkem dobře, protože se raději zaměřím na něco, co lze zvládnout, a přitom to nabízí slušnou hloubku simulace,“ upozornil zkušený vývojář, jenž vedle různých Sim her stojí také za sérií Spore. Více se už dozvíte přímo na videu, které naleznete na našem speciálním YouTube kanále. SimCity vychází už příští týden!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama