herni-prumysl-v-cr-a-sr-mezirocne-rostl
Novinka Herní průmysl v ČR a SR meziročně rostl

Herní průmysl v ČR a SR meziročně rostl

Marek Švrkala

Marek Švrkala

11. 4. 2013 10:08
Reklama

Podle dat, která dnes publikovala Asociace herního průmyslu České a Slovenské republiky, začal po předcházející krátké stagnaci herní průmysl v České a Slovenské republice opět růst.  Celkové obraty za prodej videoher a herních konzolí meziročně vzrostly o více než 10 procent. Trh se tak vzpamatoval ze stagnace, kterou zažil v roce 2011 a z původních 2,202 miliardy korun vzrostl na 2,436 miliardy. Do výsledného čísla se počítají prodeje her pro PC i konzole a dále prodeje konzolí či handheldů.

„Během uplynulého roku byly na trh uvedeny PS Vita a Wii U, tedy nové herní platformy, které oživily celý segment a přispěly k vyšším tržbám,” uvedl některé motory růstu Dušan Benža, prezident Asociace herního průmyslu ČR a SR. „Zajímavý růst očekáváme ale i v letošním roce, ve kterém je očekáván příchod další generace populárních konzolí PlayStation a Xbox.”

Samotné videohry se na celkovém obratu herního trhu podílejí přibližně jednou třetinou a mezi českými a slovenskými hráči jsou trvale nejoblíbenější akční, sportovní a rodinné tituly. Velkou popularitu si udržují také online hry. Mezi nejúspěšnějšími tituly loňského roku najdeme například akční RPG Diablo III,  online hru Guild Wars 2, historickou akční hru Assassin’s Creed III, fotbalovou simulaci FIFA 13 nebo hry pro celou rodinu jako Wonderbook: Book of Spells nebo Kinect: Star Wars.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama