neprehlednete-ukazku-dark-souls-2
Novinka Nepřehlédněte ukázku Dark Souls 2

Nepřehlédněte ukázku Dark Souls 2

Marek Švrkala

Marek Švrkala

11. 4. 2013 09:19
Reklama

Od oznámení pokračování oblíbeného RPG Dark Souls na loňských Spike Video Game Awards uplynuly čtyři měsíce a studio From Software konečně vypustilo první gameplay ukázku. Ve více než 10 minutách záběrů ze hry, které přinesl americký server IGN, uvidíte, že v Dark Souls 2 opět budete kvůli vysoké obtížnosti často umírat, přičemž touha po postupu dál a po úspěchu má být hlavním motorem pro hraní.

Hratelnost má celkově navázat na povedený první díl. Důkazem jsou také souboje, které vypadají podobně jako v prvním Dark Souls. „Základ bojového systému bude podobný jako v jedničce. Tentokrát jsme ale použili systém motion capture pro přirozenější pohyby. Díky tomu bude hraní působit realističtěji,“ říká Yui Tanimura, jeden z producentů studia From Software.

Třeba smrt hráče by nově měla být animována mnoha odlišnými způsoby. Můžeme se ale těšit i na různé úpravy, které by měly vyjít z přání komunity. Mění se tak třeba HUD. Nově bude možné využívat prvky z prostředí, přičemž to má být oživeno rovněž novými grafickými prvky, jako jsou větrné efekty nebo lepší osvětlování.

Vývojáři zatím bohužel nesdělili datum vydání, hra ale směřuje na příští rok pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3. O tom, zda se Dark Souls 2 dostane i na konzole nadcházející generace, zatím oficiálně nepadlo ani slovo, rozhodně to ale není vyloučené. Teď už se mrkněte na slíbené gameplay záběry, rozhovor s vývojáři rovněž na nový trailer. A pozor na draky!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama