cinska-kopie-world-of-tanks-jde-k-soudu
Novinka Čínská kopie World of Tanks jde k soudu

Čínská kopie World of Tanks jde k soudu

Erik Omar

Erik Omar

10. 5. 2013 11:44 9
Reklama

Soudruzi z Číny jsou ve světě známí pro svou schopnost věrně zkopírovat prakticky cokoliv ze západu. Nedávný humbuk kolem jejich kybernetické špionáže v USA to jen potvrzuje. A potvrzuje to i aktuální kauza ze světa videoher, v níž proti sobě stojí studio Wargaming, tvůrci veleúspěšné onlinovky World of Tanks,a dvě čínské společnosti, které připravují hru Project Tank. Taje od WoT téměř k nerozeznání, což se samozřejmě Wargamingu nelíbí a společnosti Changyou.com Limited a Beijing Gamease Age Digital Technology tak musí čelit obvinění z kopírování a porušování patentů.

Čínská kopie World of Tanks jde k soudu
i Zdroj: Hrej.cz

Project Tank, který se momentálně nachází ve fázi uzavřené bety, je dle vývojářů z Wargaming jasně založen na jejich World of Tanks: "Kopíruje příběh, námět, dialogy, náladu, lokace a postavy z World of Tanks."

Podle Wargaming byly zkopírovány i samotné assety ze hry. V Projectu Tank se tak nachází 3D modely a textury z WoT.

Dalším důkazem o kopírování je dle Wargaming fakt, že v Číně z WoT převzali i historické nepřesnosti: "Tvůrci Project Tank zkopírovali i modely tanků, které nikdy neexistovali a které se objevily pouze ve WoT."

Tvůrci World of Tanks čínské kolegy dále obviňují z porušení patentu US842533, který zaštiťuje "Dynamický bitevní matchmaking v multiplayerové hře."

Druhé straně se narčení nelíbí, ovšem nevyvrací ho. Stěžuje si však na nekalé praktiky společnosti Wargaming, která prý nejrůznějšími způsoby obstruuje Project Tank (např. tím, že záměrně shazuje FB stránku).

"Druhé straně se narčení nelíbí, ovšem nevyvrací ho."

"Nikdy jsme nechtěli být hrozbou nebo konkurencí World of Tanks. Citíme se opravdu šokování a šikanováni ze strany Wargaming. Obrovská společnost je očividně vycukaná z uzavřené bety webrowserové hry, která chce nabídnou přístupnější, spravedlivější a levnější válečnou hru hráčům po celém světě," dodávají tvůrci Project Tank.

O tom, jak moc jsou si hry podobné, se můžete přesvědčit níže. První záběry pochází z World of Tanks od Wargaming, druhé video pak nabízí záznam z uzavřené bety titulu Project Tank.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama