byvaly-clen-rockstaru-uz-odmita-nasili
Novinka Bývalý člen Rockstaru už odmítá násilí

Bývalý člen Rockstaru už odmítá násilí

Ondřej Švára

Ondřej Švára

21. 5. 2013 15:31
Reklama

Pokud jste součástí herního konglomerátu jménem Rockstar, musíte krom úspěchů přijímat i drtivou kritiku vlastní práce. A to především z morálního hlediska. Hry typu Grand Theft Auto popravdě nikdy nešířily pravdu a lásku a veřejnost je nesčetněkrát obviňovala z šíření násilnické nálady ve společnosti.

Bývalý člen Rockstaru už odmítá násilí
i Zdroj: Hrej.cz

Zpracování virtuálního násilí se proti negativně argumentující veřejnosti těžko obhajuje a někdy je člověk dohnán k tomu, aby za svou prací udělal definitivní a hlavně tlustou čáru. Už před deseti lety ji udělal například Jeremy Pope, spoluautor právě série GTA. A jak dnes přiznává, je za tu změnu rád. "Vždycky jsem byl hrdý na hry, které jsme udělali, ale když pak jdete za svou babičkou a máte jí vysvětlovat, co a proč děláte, těžce se vám odpovídá," vzpomíná Pope na těžké chvíle, kdy byla série GTA mohutně kritizována v médiích a on se v jistém smyslu musel zodpovídat svým blízkým.

Právě proto s tvorbou her pro Rockstar skončil a dnes se věnuje projektům čistě nenásilným. Dělá sociální hry ve studiu Rally Games. "Vždycky jsem přemýšlel, co mě na hrách fascinuje a zjistil jsem že, je to vzájemná interakce s ostatními lidmi," říká Pope. Zaměřuje se tedy na menší sociální multiplayery. Zajímavý způsob vývojářského pokání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama