schafer-odpovida-na-dotazy-o-nove-hre
Novinka Schafer odpovídá na dotazy o nové hře

Schafer odpovídá na dotazy o nové hře

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

31. 5. 2013 13:06
Reklama

Online mutace magazínu Edge zvěřejnila čtivý rozhovor s hlavou studia Double Fine - Timem Schaferem. Ten se zprvu rozpovídal o Kickstarteru - padla slova kritiky na adresu ostatních studií hledajících snadné peníze a zároveň si Schafer v Kickstarteru jakožto platformy pro financování vývoje vysloveně libuje.

"Schafer si libuje, jaké má dnes vývojář možností pro vydání hry"

Důvodem je především živá komunikace s fanoušky a funkční zpětná vazba - mnozí z vás určitě sami nějaký ten projekt na Kickstarteru podpořili a ti šťastnější jistě i narazili na studia, která pak pilně, alespoň měsíc co měsíc zásobovala fanoušky updaty ze zákulisí. A Schaferovým cílem je tato komunikace probíhající oboustranně.

Schafer odpovídá na dotazy o nové hře
i Zdroj: Hrej.cz

Nejvýznamnější z celého rozhorovu je ale pravděpodobně část věnovaná distribuci. Schafer si libuje, jaké má dnes vývojář možností pro vydání hry a v souvislosti s nadcházejícím titulem studia - Massive Chalice - komentuje i situaci u nadcházejících konzolí.

Sony se prý nezdráhá jakkoli vycházet vstříc a aktivně komunikuje se studii, například právě s Double Fine, kdežto Microsoft se z indie letargie začíná probírat až nyní. Uvidíme, jak to dopadne s nezávislými tituly na další generaci zařízení, jsme ale každopádně zvědaví, co nám Tim předvede příště.

A co se Massive Challice týče, mrkněte na stránku projektu na Kickstarteru. Taktická tahová fantasy strategie inspirovaná mimo jiné klasickými hrami ze série XCOM a z pera studia Double Fine? To zní více než dobře! Přinášíme také oficiální představující teaser.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama