mikrotransakce-mozna-miri-do-wow
Novinka Mikrotransakce možná míří do WoW

Mikrotransakce možná míří do WoW

Marek Švrkala

Marek Švrkala

5. 7. 2013 08:28 1
Reklama

Americká společnost Blizzard zvažuje zavedení mikrotransakcí pro World of Warcraft. Tato onlinová hra v poslední době ztrácí předplatitele, stále však zůstává největším placeným MMORPG současnosti.

„Zkoumáme možnosti, jak hráčům ve vybraných regionech umožnit nakupovat přímo ve hře. Součástí tohoto procesu jsou různé prvky, které se budou objevovat v PTR. S postupem vývoje poskytneme další informace,“ napsal na diskuzním fóru Battle.netu komunitní manažer Zarhym v odpovědi na dotaz hráčů, kteří na serveru Public Test Realm objevili speciální předmět odkazující na herní obchod. Šlo o kouzlo, které zdvojnásobí zisk zkušeností. Dosud bylo možné kupovat pouze zvířátka.

Zástupce Blizzardu bohužel neupřesnil, o jaké oblasti světa půjde, je však pravděpodobné, že se mikrotransakce nejdříve objeví v Asii, kde je nesmírně populární free-to-play model zpoplatnění. Nabídka mikrotransakcí v herním obchodě by mohla být prvním krokem, jak World of Warcraft změnit do free-to-play podoby, o níž se v souvislosti s ním už dlouho spekuluje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama