gta-4-a-uctyhodnych-25-milionu-kopii
Novinka GTA 4 a úctyhodných 25 milionů kopií

GTA 4 a úctyhodných 25 milionů kopií

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

31. 7. 2013 07:45
Reklama

Grand Theft Auto 4 vyšlo nejprve na konzole, se zpožděním pak i na PC, kde bylo přijato zprvu přinejlepším vlažně. Nic však očividně nebránilo tomu, aby bylo považováno za úspěšné.

Strauss Zelnick, šéf vydavatelského domu Take-Two, totiž oznámil, že GTA 4 prodalo celkově k dnešnímu datu na 25 milionů kopií, z čehož 11 milionů připadlo na první měsíc po vydání.

V souvislosti s tím Zelnick dodal, že za fiskální rok 2014 očekávají, že 60% všech výdělků přiteče právě z Rockstaru (GTA 5), ten zbytek, slabá polovina pak od dalších studií a z jiných projektů (tedy například série Bioshock, Borderlands či XCOM a například ještě tituly sportovní).

Z toho přímo čiší ohromná síla GTA jako značky a nám nezbývá než vyjádřit zvědavost, zda Rockstar a potažmo i Take-Two zopakuje podobný úspěch i s nadcházejícím a ambiciózně vypadajícím pátým dílem. Ten vyjde na současnou generaci konzolí již brzy, 17. září. PC verze pak snad bude někdy poté následovat.

Další pozitivní zprávou od tohoto vydavatele je to, že rovněž velmi úspěšný je i Bioshock Infinite. Ten se v severní Americe stal tento rok nejlépe prodávaným multiplatforním titulem a celkově již celosvětově pokořil hranici čtyř milionů prodaných kopií a aspiruje tak nejúspěšnější titul série. A to je více než slušná základna pro nadcházející DLC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama