arma-3-vyjde-bez-kampane
Novinka Arma 3 vyjde bez kampaně!

Arma 3 vyjde bez kampaně!

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

6. 8. 2013 15:29 5
Reklama

O vývojářích z Bohemia Interactive se v poslední době bavíme především v souvislosti s Take on Mars, hodně nás ale zajímá jejich vlajková loď - Arma 3. Bohužel, dnešní zpráva nepatří k těm veselým. Před malou chvílí totiž vývojáři oznámili, že nestíhají dokončit příběhovou kampaň a hra vyjde bez ní. Ne, o příběh samozřejmě nepřijdete, v Bohemce se jen rozhodli neposouvat datum vydání a kampaň doplnit později skrze updaty.

Na první pohled se může zdát, že na nás chtějí čeští vývojáři rýžovat peníze, hned v zápětí ale potvrdili, že ony příběhové epizody budou k dispozici zcela zdarma a kampaň považují i nadále za integrální součástí hry. Podobný model zatím mnoho vývojářů nevyzkoušelo, je to tedy zároveň i test pro komunitu a jejich shovívavost. Sami vývojáři pak nechodí kolem horké kaše a problém, kvůli kterému bude kampaň absnetovat, vysvětlují přímo: "Jednoduše řečeno: kampaň není hotová. Je zde několik faktorů, které nám zabraňují dokončit naší práci na takové úrovni kvality, se kterou bychom byli pro vydání spokojení. Máme rádi kampaně, chceme je vytvářet i hrát. Také je dlužíme naší komunitě, která nás od začátku vývoje podporuje. Proto se všem, kdo s napětím očekávali skvělý zážitek, hluboce omlouváme za další čekání.

Pokud se ptáte, proč tohle zpoždění vzniklo, a jak je možné, že vývojáři práci nestíhají, jde zejména o problémy spojené s fundamentálními změnami, kvůli kterým museli ze hry vyhodit přibližně dva roky usilovné práce. "Zjistili jsme, že se náš původní plán nevyvíjí tím správným směrem, který bychom očekávali od plnohodnotného pokračování série Arma. Změny, které jsme museli nezbytně učinit, abychom vrátili vývoj na koleje, byly finančně náročně a složité, věříme však, že se to všechno ve výsledku vyplatí," vzkazují vývojáři.

Nezbývá tedy nic jiného, než dál vytrvale čekat a doufat, že se upřímné omluvy a usilovná práce přetaví v kampaň, na kterou budeme vzpomínat stejně jako třeba v případě prvního Flashpointu. S vývojáři z Bohemia Interactive budeme tak jako tak mluvit během Gamescomu a přineseme vám podrobnější informace ohledně celé situace a dalších projektů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama