elder-scrolls-online-a-mesicni-poplatky
Novinka Elder Scrolls Online a měsíční poplatky

Elder Scrolls Online a měsíční poplatky

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 8. 2013 11:53 11
Reklama

Očekávané fantasy MMO The Elder Scrolls Online půjde proti aktuálnímu free-to-play trendu a za hraní bude vybírat měsíční poplatky. Tvůrci si myslí, že by free-to-play model jejich hru negativně ovlivnil. „Kdybychom využili jakýkoli jiný model, museli bychom dělat oběti a změny, které nechceme,“ uvedl v rozhovoru s Gamestarem Matt Firor, generální manažer týmu ZeniMax Studios, a pak vše podrobněji vysvětlil.

„Hry značky Elder Scrolls vždy umožnili hráči chodit, kam chtěl, být, kdo chtěl a dělat, co chtěl. Pokud bychom kdekoli ve hře umístili mezi hráče a obsah nějaké brány pro placení peněz, pak by to zničilo herní svobodu. Takže si myslíme, že jeden malý měsíční poplatek, který dovolí přístup ke 100 % hry, značce sedí daleko lépe,“ prohlásil Firor a pak zdůraznil, jak kvalitní titul chystá.

„The Elder Scrolls Online připravujeme jako prémiový zážitek – stovky hodin hratelnosti, velká hloubka a spousta vlastností, profesionální zákaznická podpora a závazek doplňovat obsah v pravidelných termínech i po spuštění hry. Proto je nejlepší jednorázový měsíční poplatek ve výši 15 dolarů, díky němuž nakonec stejně utratíte méně než menšími platbami.“

Evropský ekvivalent měsíčního poplatku vystoupá na 13 eur a my jsme velmi zvědaví, zda se MMO s pravidelnými měsíčními poplatky skutečně chytne a osloví víc, než jen největší fanoušky značky. Připomeňme, že na free-to-play model v době od ohlášení vývoje MMO Elder Scrolls přešly třeba hry Star Wars: The Old Republic, Lord of the Rings Online, Tera nebo Rift.

Při přemýšlení, zda budete za The Elder Scrolls Online platit, se můžete mrknout na čerstvý trailer, v němž jsou představeni charismatičtí ohniví nepřátelé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama