gta-online-odstartuje-dnes-odpoledne
Novinka GTA Online odstartuje dnes odpoledne

GTA Online odstartuje dnes odpoledne

Marek Švrkala

Marek Švrkala

1. 10. 2013 09:17 1
Reklama

Aktualizováno: Podívejte se na intro.

Původní zpráva: Pokud už na své konzoli smažíte Grand Theft Auto, asi netrpělivě čekáte na spuštění jeho multiplayerové části. K tomu dojde dnes ve 13 hodin středoevropského času, kdy by se na sítích PlayStation Network a Xbox LIVE měl objevit menší update, který bezplatně zpřístupní GTA Online. Vzhledem k očekávanému obřímu zatížení serverů a postupnému nahrávání aktualizací může v různých částech světa docházet ke zpoždění vydání updatu i k jiným technickým problémům, takže doporučujeme trpělivost. Pro hraní na Xboxu pak pochopitelně budete potřebovat Gold účet na síti Xbox Live, který umožňuje hraní multiplayeru.

Jakmile se vám update podaří stáhnout a nainstalovat, získáte v herním menu GTA V přímý přístup do GTA Online a díky čtvrtému slotu mezi postavami budete moci rovnou naskočit do hry s hrdinou, kterého si vytvoříte díky mnoha specifikacím. Onlinová část se odehrává několik měsíců před single-playerovým příběhem, což šikulové z Rockstaru odhalili na svém informačním kanálu Rockstar Newswire.

Zde se také můžete dočíst o několika důležitých herních prvcích, jimiž jsou například už odhalené mikrotransakce. Díky nim si méně trpěliví hráči budou moci pořídit různé zajímavé předměty – vše ale nepůjde ani s penězi úplně hladce. Díky systému Reputation Points (RP, body reputace) totiž bude možné některé high-end předměty zakoupit až po dosáhnutí určité bodové hranice, takže se jimi ani s naditou peněženkou hned po vstupu do onlinové části nevybavíte. Musíte si je prostě zasloužit svými činy. „Různé výdělečné aktivity v GTA Online mají být zábavnou součástí hry, a ne grind aktivitou,“ píše také Rockstar.

Neobohatíte se ani na úkor svých přátel – pokud vás pomocí takzvaných house party pozvánek pozvou k sobě do bytu, půjde o přátelskou návštěvu. „Nebudete moci jejich dům rozstřílet nebo ukrást auta z garáže,“ upozornil Rockstar a vy se zatím můžete podívat na gameplay záběry, které ukážou jen některé akční, sportovní i závodní aktivity, jež můžete v multiplayeru s dalšími až 15 účastníky dělat. Další herní prvky pak budou přibývat v následujících měsících, tvůrci totiž multiplayerovou část považují za dlouhodobý proces, na němž nyní budou pracovat společně s hráči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama