draugen-survival-horor-z-norska
Novinka Draugen - survival horor z Norska

Draugen - survival horor z Norska

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

30. 10. 2013 13:44
Reklama

Ragnar Tørnquist dnes na svém Twitteru oznámil, že nová hra studia Red Thread Games právě obdržela od Norského filmového institutu grant v hodnotě přes 2,5 milionu Kč na vývoj survival hororu z pohledu první osoby Draugen.

Hra bude zasazena do hlubokých lesů a fjordů norského pobřeží v 20. letech minulého století. V kůži amerického fotografa, botanika a entomologa se vydáte dokumentovat norskou přírodu, přičemž narazíte na prázdnou vesnici opředenou strašlivým tajemstvím.

Draugen - survival horor z Norska
i Zdroj: Hrej.cz

Kdo je žena v černém, která vás čas od času pozoruje z povzdálí? Kde se skrývá holčička, která při soumraku zpívá ukolébavky? Co se ukrývá v chladném černém moři a za tmavého přikryvu noci vystupuje na břeh.

Na poslední otázku odpoví sám název hry. Draug je nemrtvá vodní příšera z norské mytologie, kterou jsme mohli potkat již v Tørnquistově MMO The Secret World. Stejnak jako Tørnquistovy předchozí hry The Longest Journey, Dreamfall a jejich pokračování Dreamfall Chapters ve vývoji, i Draugen bude obsahovat silný příběh, který hráče chytne a jen tak nepustí. Co se stalo s obyvateli vesnice, jejich minulost, vzpomínky a tajemství, to všechno čeká na hráče k objevení.

Survival horor je vyvíjen na PC, Mac, Linux a next-gen konzole, ale jakékoliv další informace, třeba datum vydání, zatím nejsou známé. Kdokoliv však rád prochází potemělými vesnicemi za bledého svitu kerosenové lampy by měl hře věnovat pozornost. My určitě budeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama