Cauldron se zmenší a zaměří na mobily
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cauldron se zmenší a zaměří na mobily

Cauldron se zmenší a zaměří na mobily

Marek Švrkala

Marek Švrkala

7. 11. 2013 16:07 1
Reklama

Slovenské studio Cauldron se ocitlo ve vážných problémech, které vedou k tomu, že se tým musel zmenšit a přeorientovat z větších projektů pro PC a konzole na menší hry určené pro mobilní platformy, které bude Cauldron vyvíjet společně se sesterskou společností Top3Line. Naštěstí se tak nepotvrdily spekulace o úplném uzavření týmu.

„Žiaľ musíme oznámiť naším fanúšikom že prerušujeme na istý čas výrobu väčších projektov na PC a konzoly. Náš team sa dnes musel bolestivo zmenšiť. V blízkej dobe očakávajte z produkcie Cauldronu a Top3Line zaujímavé hry na mobilné platformy,” potvrdilo nejdéle působící slovenské studio v prohlášení na Facebooku.

Marián Ferko, jeden ze spoluzakladatelů studia, pak pro slovenský server Sector uvedl, že situace Cauldronu je odrazem složité situace na trhu, kdy klesají prodeje pro dosluhující generaci konzolí a investoři jsou zatím opatrní v investování do projektů pro next-genové konzole, protože se bojí jejich malého rozšíření.

Cauldron v poslední době pracoval pro Activision. Pro videoherního giganta připravoval loveckou sérii Cabela, jejíž poslední díl vyšel loni. Bratislavský tým se ale do paměti hráčů vryl už dříve, a to především logickou hrou Quadrax (1996), tahovými strategiemi Spellcross (1997) a Battle Isle: Andosia Wars (2000) a střílečkou Chaser (2003). Na kterou ze zmíněných her nejraději vzpomínáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama