Na samostatný DayZ si ještě počkáme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na samostatný DayZ si ještě počkáme

Na samostatný DayZ si ještě počkáme

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

11. 11. 2013 14:36 1
Reklama

Že tvůrci zombie survival modu DayZ pro ArmA II pracují na převedení hry do samostatné podoby, víme už nějakou dobu, ale měsíce ubíhají a od objevení DayZ Early Access v databázi Steamu se o chystané Alpha verzi samostatné hry moc nemluví. Dean Hall, vývojář modu, nyní na Redditu uklidnil fanoušky informacemi o tom, že se na hře stále pracuje a proč bylo okolo ní poslední dobou ticho.

Hra probíhá zatěžkávacími testy, kdy je třeba doladit dedikované servery, které musejí hru utáhnout alespoň na 15 FPS při 50 hráčích, 2 000 zombiích a 25 000 předmětech ve hře najednou.

"Naše poslední testy poukázaly na mouchy v kódu, které je třeba vychytat. [...] ArmA nebyla postavena na zvládání velkého počtu věcí najednou, a tak je třeba v této oblasti provést optimalizaci." svěřil se Hall.

Proč se zatím nehovoří o datu vydání Hall zdůvodnil tím, že je na hře ještě spousta práce a i kdyby dal nějaké datum, tak by jeho případné posunutí mohlo hráče jen zklamat.

Ale aby neměl pouze špatné zprávy, tak oznámil, že momentálně hra funguje pro 10-20 hráčů najednou, nové druhy zombií také fungují a klient až na občasný frame drop pracuje spolehlivě.

Více informací se můžete dočít ve vláknu na Redditu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama