Rozšířená edice FTL je na dohled
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rozšířená edice FTL je na dohled

Rozšířená edice FTL je na dohled

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

12. 11. 2013 01:25 3
Reklama

Hra Faster Than Light je jednou z mnoha povedených nezávislých her, které vás i bez opulentní grafiky nebo bůhvíjak pokročilých mechanismů přinutí sedět před monitorem dlouhé hodiny.

Pokud na skákání skrz systémy a bojování s nepřáteli vzpomínáte v dobrém, nebo možná stále hrajete (anebo jste ještě třeba vůbec nezačali), mají pro vás vývojáři ze Subset Games dvě velmi dobré zprávy.

Začátek příštího roku totiž bude opět ve znamení FTL, protože se chystá rozšířená edice se spoustou nových možností. První z nich vám pomůže zejména v kritických situacích boje na palubě - díky novému systému pro ovládání mysli budete moci na krátkou chvíli přinutit nepřátele stát se spojenci. Mohou tak po sobě ihned opravit škody, které po výsadku na vaší loď udělali. Jako zajímavá prevence se pak hned v zápětí jeví systém pro hackování, díky kterému budete moci bez nutnosti zásahu vyřadit některý ze systému nepřátelské lodi.

Zapracováno také bude na nových zbraních a efektech, z nichž se nám nejvíce líbí šokové zmražování posádky nepřátelské lodi, případně nabíjení palubních zbraní na více než sto procent, což vyústí v ještě ničivější výstřel. Abyste měli co prozkoumávat, přihodí vývojáři také zcela nové sektory, systémy a také příběhové eventy, na jejichž tvorbě se podíleli spisovatelé Tom Jubert a Chris Avellone (ano, ten z Planescape!), který momentálně pracuje na Project Eternity a Wasteland 2.

Samo o sobě by se to mohlo zdát jako zajímavé a dostatečné vylepšení už tak vynikající hry, vývojáři ale vyslyšeli volání hráčů a zpřístupní hru také pro iOS, konkrétně iPady 2. a vyšší generace. V plánech do budoucna je i Android verze, která sice zatím není pro vývojáře prioritou, ale nebyla ani vyloučena. Potěšeni? Naše posádka určitě ano!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama