NSA hraje WoW a špehuje hráče!
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NSA hraje WoW a špehuje hráče!

NSA hraje WoW a špehuje hráče!

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

10. 12. 2013 11:01 4
Reklama

Spojené státy a jejich informační služby v čele s NSA rády špehují obyvatele nejen své, ale i ty za hranicemi. To víme, z poslední doby například díky chlapíkovi jménem Snowden, který vnesl světlo do zatím netušeného sledování občanů mimo spojené státy za hojné pomoci nadnárodních korporací v akci s krycím jménem PRISM.

Nakolik se tato aféra týkala nás hráčů, to je otázka, nicméně teď pro vás máme ještě peprnější kauzu související se stejným jménem. Ta se nás hrajících už týká podstatně více – ruský server Russia Today se, stejně jako ostatní (i americká) média dopátral informací o tom, co nového Snowden vypustil do světa. Dle jeho informací se totiž národní agentury jaly vypustit své agenty i do světa ryze virtuálního a nasadili své lidi i do online her. Řeč je údajně o World of Warcraft a Second Life. A nejen to, v souvislosti s tímto je skloňována také služba Xbox Live a jejích tehdejších (zpráva pochází z roku 2008) 48 milionů platících zákazníků.

Cílem samozřejmě není nic menšího, než hledat teroristy a zkoumat, jak ke svým nekalým aktivitám využívají také online her a virtuálních prostředí. A jen o sledování to není – agenti se údajně snažili také zlákat do svých služeb i informátory z řad hráčů. A co se souhlasu korporací týče – Blizzard vše popírá, Microsoft tradičně nekomentuje.

Docela z toho mrazí, že? Zpráva naneštěstí neobsahuje údaje o tom, že bezpečnostní agentury dokázaly odhalit riziko jiné, než dehydrataci a ztrátu sociálních kontaktů. Podezřelé osoby akce údajně agenti vytipovali, žádné konkrétnější informace či plánované akce však zpráva neobsahuje. Tak jako tak se ale jedná o dost závažnou věc a políček všem těm, kteří spoléhají na absolutní anonymitu online světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama