USA odepřelo vstup LoL progamerovi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka USA odepřelo vstup LoL progamerovi

USA odepřelo vstup LoL progamerovi

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

6. 1. 2014 12:31 2
Reklama

Za pár týdnů začíná progamingová sezóna a hráči z celého světa se sjíždějí se svými týmy v přípravách na turnaje. Tým Counter Logic Gaming (CLG) však musí řešit na poslední chvíli náhradu svého hráče neboť jednomu z jejich hráčů americké úřady zrušily víza a zamezili tak vstupu do země.

Marcel Feldkamp s přezdívkou Dexter je nejnovějším členem CLG a do Spojených států přiletěl z Německa, aby se v Kalifornii setkal se svým týmem. Na letišti ve Washingtonu ho však zadržela kontrola, prohledala jeho zavazadla a uvrhla na noc do zadržovací cely. Nakonec byla jeho sportovní víza zrušena, následkem čehož Feldkampovi nezbylo nic, než se vrátit zpět do Německa.

Od loňského července Spojené státy vydávají profesionálním hráčům sportovní víza, na jejichž základě mohou do země přijíždět a pracovat hráči z jiných zemí a stejně tak mohou američtí progameři vyjíždět ven. Feldkamp však původně cestoval pouze s dočasným dokumentem, který se na krátké pobyty obvykle vydává. Nyní bude muset počkat, zda mu budou sportovní víza vydaná včas, aby se turnaje mohl zúčastnit. Prozatím se spekuluje, že by jeho místo mohl obsadit Brian "TrickZ" Ahn, který s CLG hrál na zkoušku v Kolíně nad Rýnem v mimo sezónním Intel's Extreme Masters.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama