Vývoj Mafia III asi začne od začátku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj Mafia III asi začne od začátku

Vývoj Mafia III asi začne od začátku

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

13. 1. 2014 10:47 2
Reklama

Minulý týden došlo k uzavření pražské pobočky studia 2K Czech a přesunutí některých zaměstnanců do pobočky v Brně a kalifornském Novatu. S personálními změnami pak pravděpodobně dojde i na restart vývoje hry Mafia III, která podle spekulací vznikala právě v 2K Czech.

Informace pochází z Twitteru známého, leč anonymního zdroje @Supererogatory (Superannuation), který ve třech zprávách komentoval dění v 2K a naznačil budoucnost vývoje dalšího dílu slavné značky. Tvrdí, že tým vedený Rodem Fergussonem v 2K San Francisco, začal pracovat na Mafia III úplně od začátku, a to za přispění veteránů z 2K Marin a také lidí z 2K Czech, kteří pracovali na předchozím dílu a do San Franciska putovali už loni.

Ze stejného zdroje pak pochází i informace, že Mafia III měla být launchovým titulem nových konzolí, české studio se však zřejmě nedokázalo vyrovnat s propouštěním v roce 2011 a výsledky jejich práce nebyly pro 2K dostačující. I z toho důvodu se zdá logické, že byl vývoj přerušen, anebo kompletně zrušen, přesunut na místo, které bude jednak pod dohledem a jednak plné schopných lidí a následně zrestartován i kvůli možnosti použít nové technologie.

Vzhledem k tomu, nakolik je však situace čerstvá, neočekáváme v nejbližších dnech žádné oficiální vyjádření, které by potvrzovalo či vyvracelo výše uvedené spekulace, natož nějaké informace přímo o hře. I s eventuálním startem vývoje loni na podzim by totiž vývojáři pravděpodobně nestihli prezentovat projekt ani na červnové E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama