Dean Hall opustí Bohemia Interactive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dean Hall opustí Bohemia Interactive

Dean Hall opustí Bohemia Interactive

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

24. 2. 2014 12:10 7
Reklama

DayZ je v posledních měsících synonymem úspěchu - po umístění hry do programu Early Access na Steamu se mohou v Bohemia Interacitve radovat z více než půl miliardy korun (odhadovaný zisk) a hlavní designér Dean Hall sklízí jedno uznání za druhým. Tahle pohádka ale možná skončí trochu nečekaně, když se Novozélaňdan Hall rozhodl z Bohemia Interactive odejít a založit si ve své domovině vlastní studio.

UPDATE - 14:43

Ihned po zveřejnění původní zprávy na britském Eurogameru reagují fanoušci hry na Twitteru a ptají se přímo Deana Halla na detaily ohledně jeho odchodu. Pod rozhořčenými zprávami o zklamání z toho, že vybral peníze a následně projekt opustí, odpovídá vývojář tím, že u DayZ zůstane pravděpodobně až do konce roku. Navíc je celkem přirozené, že peníze z Early Access patří Bohemia Interactive, tudíž Hall nikoho neokradl a stavět se na stranu podobných úvah by bylo přirozeně hloupé.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Své o tom řekl Hall v rozhovoru pro britský Eurogamer, kde uvádí, že měl zaječí úmysly už dříve: "Původně jsem už tento rok pokračovat neměl, ale bylo by to hloupé a nefér vůči komunitě," říká Hall. Připouští také, že u projektu zůstane do té doby, dokud ho bude třeba, ať už ve vedoucí pozici, anebo na místě orientovaném kreativnějším směrem, jeho odchod je ale opravdu jen otázkou času.

Dean Hall následně přiznal, že Praha není jeho domovem a rád by se vrátil na Nový Zéland. Jednoduše proto, že se mu stýská a zřejmě i z toho důvodu, že by rád po letech vytváření zombie hry zkusil něco jiného. Podle náznaků ale neopustí vody multiplayerových akcí a po vyřešení všech potřebných záležitostí se založením vlastního studia o něm určitě ještě uslyšíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama