Portal jako desková hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Portal jako desková hra

Portal jako desková hra

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

6. 3. 2014 11:30 1
Reklama

Portal je mnoho věcí: sedm let starý hit od Valve, zakladatel žánru first-person puzzle, neskutečně vtipná hra, nekonečný zdroj hlášek a brzy také desková hra.

Ke konci tohoto roku by měl vyjít Portal: Uncooperative Cake Acquisition Game, strategická hra pro dva až čtyři hráče, ve který budete vodit testovací subjekty po známých bílých prostorách Aperture Science komplexu s cílem "testovat v nejatraktivnějších testovacích místnostech".

Hráči se navzájem budou snažit "zneškodnit" testovací panáčky protihráčů v mnohých pastech rozsetých po místnostech, a jak název naznačuje, na vítěze bude čekat dort. Alespoň doufáme. Dorty mají tendenci být pouze fiktivní motivační pomůckou, zatímco reálný konec se nachází v ohnivé propasti.

S myšlenkou vytvořit deskovou hru na motivy Portalu přišli samotní Valve, ale po roce vývoje předali rozdělanou hru lidem z Cryptozoic Entertainment, kteří mají s deskovkami zkušenosti a stojí za stolními hrami jako The Street Fighter Deck-Building Game, Adventure Time Card Wars nebo Assassin's Creed: Arena.

Hráči deskovek tedy zbystřete, stolní testovací hra (s malými dortíky) by se mohla objevit na pultech obchodů už tyto Vánoce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama