This War of Mine se zaměří na civilisty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka This War of Mine se zaměří na civilisty

This War of Mine se zaměří na civilisty

Marek Švrkala

Marek Švrkala

12. 3. 2014 17:36 2
Reklama

Polský vývojářský tým 11 bit studios, který je známý díky strategické sérii Anomaly, představil svůj další projekt. This War of Mine je na první pohled dalším tradičním válečným titulem, přináší ale jednu zásadní změnu.

Namísto válčících vojáků se tato temná survival hra zaměřuje na obyčejné lidi, kteří trpí válkou a snaží se přežít. Budete tak ovládat skupinu civilistů v obléhaném městě. Spolu s nimi budete shánět jídlo, měnit důležité předměty nebo upravovat přístřešek tak, aby odolal útokům sniperů. V noci pak potají vyrazíte pro jídlo, léky, zbraně a jiné potřebné věci.

Vývojáři se prý inspirovali u skutečných příběhů. "Když jsme přemýšleli o našem novém projektu, narazili jsme na článek o tom, jak jeden muž přežil v obléhaném městě. Rozhodli jsme se na tomto zapracovat a vytvořit něco, co hráče přiměje doopravdy přemýšlet. Je na čase, aby se ve hrách stejně jako v jiných formách umění začalo mluvit o důležitých věcech," prohlásil hlavní designér Michal Drozdowski.

Podobně jako v sérii The Walking Dead tak chtějí tvůrci klást důraz na složité rozhodování, které vám přinese perné chvilky. Pokusíte se zachránit všechny lidi ze svého úkrytu, nebo raději někoho obětujete, abyste zbytku zajistili další přežití?

This War of Mine je momentálně v plánu na PC a mobilní platformy, k vydání by mělo dojít někdy později v tomto roce. Více informací a podrobnosti o samotné hratelnosti, která zůstává v mnohém nejasná, se zřejmě dozvíme příští týden na Game Developers Conference. Pochopitelně vás budeme informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama