Firewatch vsadí na osamělost a záhady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Firewatch vsadí na osamělost a záhady

Firewatch vsadí na osamělost a záhady

Marek Švrkala

Marek Švrkala

17. 3. 2014 12:55 2
Reklama

Studio Campo Santo, které v loňském roce založili bývalí zaměstnanci 2K-Marine, Klei Entertainment a Telltale Games, mezi nimiž nechybí ani kreativní ředitel první série The Walking Dead Jake Rodkin spolu s designérem a scenáristou Seanem Vanamanem, odhalilo svůj první projekt – Firewatch.

Informací je zatím pomálu, jeví se ale velmi zajímavě a originálně. Půjde o single-playerovou first-person explorativní hru, v níž se stanete požární hlídkou kdesi v lesích Wyomingu. Idylka horkého a suchého léta se časem promění v neobvyklé dobrodružství, cestu vám totiž zkříží zatím neupřesněné záhady, za nimiž se vydáte ze své strážní věže. Váš jediný kontakt se světem přitom probíhá pomocí vysílačky s nadřízenou Delilah. Volby, které při hraní učiníte, mohou vztah s ní zásadně ovlivnit.

„Víme, že informací není moc. Více o příběhu odhalíme až v průběhu vývoje. Jsme stále na začátku a jde o mysteriózní příběh, takže nechceme moc prozrazovat,“ píší tvůrci na stránkách hry, kde také odhalují, že Firewatch využívá technologii Unity. Projekt vypadá celkem nadějně, a tak jej budeme podrobně sledovat. Vydání se dočkáme nejdříve v příštím roce, a to pro PC, Max a Linux. Pak by mohla přijít řada i na další platformy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama