Bohemka koupila slovenský Cauldron
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bohemka koupila slovenský Cauldron

Bohemka koupila slovenský Cauldron

Marek Švrkala

Marek Švrkala

29. 3. 2014 12:07 2
Reklama

Česká vývojářská společnost Bohemia Interactive se rozroste. Pořídila si totiž slovenské studio Cauldron, které se v loňském roce ocitlo v problémech, zmenšilo a zaměřilo na mobily. V Bratislavě tak vznikla nová pobočka Bohemky s bývalými zaměstnanci Cauldronu.

Na výstavě EGX Rezzed 2014 to oznámil Dean Hall, který také potvrdil, že se 25 zaměstnanců Bohemia Interactive Slovakia bude plně věnovat vývoji úspěšné zombie akci DayZ. Bohemka si může rozšíření týmu dovolit, vždyť prodala více než 2 milióny kopií původního módu Army 2 a 1,7 miliónů kusů samostatného balení.

Majitelé hry se pochopitelně mohou těšit na kupu nového obsahu, který jim bude posílený tým v následujících měsících a snad i letech servírovat. Nejbližší update by měl dorazit do konce dubna, pokud vše půjde dobře, dokonce do dvou týdnů. Nejzajímavější novinkou je asi vylepšení lootu, vaření na ohništi (s možností vytvořit pec na pečení chleba) a přidání kuše. Upravena bude i komunikace hráče se serverem.

Ve druhém čtvrtletí přijde na řadu nová puška, ragdoll fyzika při pádech postav (nebo vlečení těl v bezvědomí) a vylepšený pathfinding umělé inteligence. Chystá se i uprgade na 64bitovou verzi, díky níž budou moci servery využít více paměti, šest zvířat pro lov a nové efekty počasí (sníh a mlha).

Hall už má plány i na třetí čtvrtletí, kdy by se hráči měli dočkat oblíbené AK47 a dalších zvířat. V úvahu připadají jak nepřátelská a neutrální zvířata, tak společníci jako koně nebo psi. Upraveno by tradičně mělo být chování zombíků. Plánuje se i systém fyzikálních barikád oken a dveří, zahradnický systém pro setí a sklízení plodin a malé stroje jako kola, motorky, čtyřkolky nebo malá auta. Vozidla by mělo být možné upravovat a doplnit k nim třeba zbraně. Hall by také rád podpořil vytváření modů a integroval Steam Workshop a achievementy.

Na konci roku by pak hru měla oživit velká vozidla, kamiony, letadla, vrtulníky a lodě, kvůli jejichž sestavení budou hráči muset navštívit klidně několik serverů. DayZ tak žije a fanoušci se mají na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama