Squeenix slibuje kvalitnější AAA tituly
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Squeenix slibuje kvalitnější AAA tituly

Squeenix slibuje kvalitnější AAA tituly

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 4. 2014 08:14 3
Reklama

Yosuke Matsuda, prezident společnosti Square Enix se rozpovídal o tom, kterak se jeho společnost plánuje zaměřit na své věrné fanoušky a vůbec ty, kteří jejich značky podporují již delší dobu.

Distancoval se tak od snahy posledních let, ve kterých se společnost snažila oslovit za každou cenu co možná největší publikum. Řeč je tedy o snaze zavděčit se masám, kolikrát i navzdory vlastním tradicím již zaběhnutých značek a přáním těch nejvěrnějších fanoušků. Matsuda zejména cituje tým IO Interactive a jejich Hitman: Absolution, jenž vyšel v minulém roce a který, dle jeho vyjádření, dost trpěl na snahu implementovat velké množství prvků s cílem zavděčit se i mimo tradiční fanouškovskou základnu.

Na druhé straně Matsuda připomíná například perfektní Bravely Default jako titul, který šel opačným směrem a který by měl zároveň definovat směřování společnosti, a to včetně strategie u AAA titulů. Těšit se tak můžeme na hry, které se neodcizí svému odkazu ani svému tradičnímu publiku.

Myšlenka je to zajímavá a na poměry dnešní doby také dost netradiční. Na druhou stranu, snaha zavděčit se věrným, neuhýbat ze záměrů jen pro vděk větší části populace a vůle dodržet tradice značek, to si líbit necháme.

Nezbývá tedy než doufat, že Square Enix své slovo dodrží. Například u další Deus Ex hry by takovýto přístup mohl přinést jen samé ovoce, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama