Bethesda hájí měsíční poplatky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda hájí měsíční poplatky

Bethesda hájí měsíční poplatky

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 4. 2014 12:11 16
Reklama

Už jenom dva dny nás dělí od vydání MMORPG The Elder Scrolls Online a vývojáři z Bethesdy se ještě jednou vrací k vysvětlování, proč bude nutné za hru platit měsíční poplatky. Právě tento platební model je totiž v očích mnoha hráčů překonán a v záplavě free-to-play her v podstatě zbytečný.

Viceprezident marketingového a PR oddělení Bethesdy, Pete Hines, však vidí v měsíčních poplatcích příležitost dokázat, že obsah MMO her nemusí být generický. To všechno se ale ukáže až časem, což je určitý risk, se kterým Bethesda do vývoje The Elder Scrolls Online šla. „Pokud připravíme takový druh obsahu, který hráči chtějí a posléze si řeknou, že to za tu cenu stálo, pak bude volba platebního modelu správná,“ říká Hines.

Dalším možným problémem MMO může být i fakt, že kromě měsíčních poplatků musíte ještě na samém začátku zaplatit samotnou hru za plnou cenu, i na to má však Pete Hines odpověď. „Dostanete hru, první měsíc můžete hrát, aniž byste museli platit měsíční poplatek a máte prostor vyhodnotit, zda se vám TESO líbí nebo ne,“ říká Hines a přirovnává situaci i k singleplayerovému Skyrimu. Podle jeho slov byli hráči hotovi s hraním za tři až čtyři týdny a to samé lze aplikovat i na jeho nové MMO.

V závěru rozhovoru pro magazín Games.on.net Hines přiznává, že zavedení měsíčních poplatků vzniklo ze vzájemné dohody s distributorem. Podle jeho slov tedy nepřišlo nařízení od ZeniMaxu, i když by se zájem na pravidelném měsíčním zisku mohl zdát jako argument, po kterém automaticky skočí každý. Uvidíme tedy, jak si TESO povede nejen po stránce hratelnosti, ale i celkovém finančním úspěchu. Hines připustil, že v případě problémů jsou ochotní uvažovat o trial verzi, zatím jsou ale na začátku a vycházet budou až z reálných čísel.

The Elder Scrolls Online bude na PC spuštěno v pátek 4. dubna, verze pro Xbox One a PlayStation 4 přijdou ke slovu až v červnu. Do recenzování jsme se spolu s dalšími novináři pustili už začátkem tohoto týdne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama