První PC trailer z Watch Dogs
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První PC trailer z Watch Dogs

První PC trailer z Watch Dogs

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

10. 4. 2014 18:11 5
Reklama

Ano, víme, o Watch Dogs píšeme pomalu každý den, nicméně vzheldem k tomu, jak ostře je hra sledována, dá se to pochopit. Tentokrát pro vás navíc nemáme jen nějaké drobky, ale důležité video, od kterého si v Ubisoftu slibují jediné - rozprášit obavy o kvalitu grafického zpracování. Trailer totiž pochází z PC verze.

Odhlédneme-li od výkonnostního rozdílu mezi počítači a konzolemi, musíme jednoduše přiznat, že určité vizuální prvky budou ve Watch Dogs opravdu unikátní. Ať už jde například o bouřku, nebo realistické zpracování ostrých ranních paprsků slunce, působí hra skutečně realistickým dojmem a bude mít skutečně co nabídnout. V mnohém tomu vývojáři vděčí technologiím společnosti NVIDIA, zejména tedy prvku HBAO+ (horizontální ambientní okluze), která nahrazuje předchozí okluzní řešení SSAO, resp. HBAO.

O co jde? Pod složitými pojmy se skrývá technologie, která se snaží o co nejvěrnější napodobení světelného záření, což jde ruku v ruce se stíny, které jednotlivé objekty vrhají a následným tlumením světla. Díky HBAO+ se navíc efekty vypočítávají třikrát rychleji, než v případě HBAO, a vývojáři mohou zvýšit míru detailů až na dvojnásobek. Zabrání tím zejména poblikávání tenkých stínů vrhaných například kabely, což je pro výsledný efekt velice důležité.

Další informace se můžete dozvědět přímo ve videu a o dojmy se s námi určitě podělte. Zajímá nás, jestli i v tomto videu vidíte onen "downgrade" proti původní prezentaci, anebo vás už technická kvalita Watch Dogs uspokojila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama