Třetinu koupených her nehrajeme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Třetinu koupených her nehrajeme

Třetinu koupených her nehrajeme

Ondřej Švára

Ondřej Švára

16. 4. 2014 09:04 10
Reklama

Až 37 procent her, které si lidé koupí na Steamu, leží ladem a jejich uživatelé si je nikdy nezahrají. Toto zajímavé zjištění pochází z průzkumu, který provedl server ARS Technica. 

Není překvapivý. Syndrom pořizování her, kterým člověk nakonec nevěnuje pozornost, je všeobecně znám a nový průzkum pouze potvrdil, že se netýká jen pirátských kopií, kde lidé bezhlavě stahují i to co nepotřebují, ale i originálních her. 

Mnoho koupených titulů, které zůstanou ležet ladem, jsou většinou součástí větších bundlů, v nichž zůstanou přehlédnuty. Je to třeba příklad hry Half Life 2: Lost Coast, která vyšla coby technologické demo v rámci mnoha bonusových edicí, ale podle dlouhodobé statistiky ARS Technicy hrály Lost Coast jen dva miliony lidí z celkově víc než dvanácti milionů majitelů. 

Naopak mezi nejvíce "ždímané" hry patří Footbal Manager 2014 s mediánem 100 nahraných hodin na jednoho hráče. Dále Skyrim s 53 hodinami a na třetím místě je multiplayerové Modern Warfare 2 se 45ti hodinami. 

Průzkum přinesl i jiná zajímavá data. Například hra, kterou si na Steamu stáhlo nejvíce lidí, je Dota 2 s 25 miliony účty a výborně je na tom také klasika v podobě Team Fortress 2, kterou vlastní 20 milionů lidí. Na třetím místě je paradoxně zase Half Life: Lost Coast, který tedy jako nehraný odštěpek poráží v počtu majitelů i samotný Half Life 2.

ARS technika průzkum provedla na základě volně přístupných dat z hráčských profilů na Steamu, které studovala po dvou měsíců.

Třetinu koupených her nehrajeme
i Zdroj: Hrej.cz

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama