Zyngu stále trápí finanční krize
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zyngu stále trápí finanční krize

Zyngu stále trápí finanční krize

Ondřej Švára

Ondřej Švára

24. 4. 2014 17:27
Reklama

Zynga se ani po loňském angažování Dona Mattricka ekonomicky nevzpamatovala. Někdejší gigant na poli sociálních her totiž právě ohlásil ztrátu za první kvartál aktuálního fiskálního roku. Na účtu svítí červená cifra 61 milionů dolarů. V porovnání s loňskem se ztráta firmy prohloubila o 36 milionů a o dalších třicet šest, tentokrát však procent, měla Zynga i nižší celkové příjmy. 

Zynze zároveň v jejím světě online her (které zatím ještě nezrušila) klesá počet denně aktivních hráčů. V meziročním srovnání firma zaznamenala hrozivý 46ti procentní pád v této statistice. Měsíčně aktivních hráčů má dnes firma dokonce méně o 51 procent.

Je to pochopitelně dáno především utlumenou produkcí nových titulů. Ty staré se lidem již okoukaly a opouštějí je. Bohužel, Zynga v současnosti může nabídnout snad jen aktuální novinku v podobě FarmVille 2: Country Escape pro iOS i Android. 

Šéf společnosti Don Mattrick ke ztrátám peněz i popularity dodává, že Zynga se postupně z problémů vylíže tím, že ekonomicky zeštíhlí svůj provoz. I tak ale firma předpokládá, že v druhém kvartálu její finanční ztráta ještě naroste a to na 65 až 75 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama