Dnes vychází PC verze Dark Souls II
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dnes vychází PC verze Dark Souls II

Dnes vychází PC verze Dark Souls II

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

25. 4. 2014 10:01
Reklama

Herní masochisté dnes zažívají svůj svátek - po dlouhém měsíčním čekání od vydání konzolové verze se do obchodů dostává Dark Souls II i pro PC! Pokud jste patřili k těm, kdo od poloviny března pouze sledovali počínání ostatních a trénovali svoji trpělivost do chvíle, až si budete moci zahrát na počítači, pak pro vás mají vývojáři z FromSoftware zasloužené odměny.

V první řadě je nutné zmínit příjemný fakt - PC verze je oproti konzolovým levnější a v českých obchodech můžete hru koupit za 900 Kč. Levnější ale v tomto případě neznamená lacinější, protože až PC verze přináší možnost hrát ve FullHD rozlišení při konstatních 60 fps, užít si tak hezčí grafické ztvárnění a co do pohodlnosti hraní samozřejmě třeba kompletně přemapovat ovládání tak, aby vám plně vyhovovalo. Sám Chris Gilbert, viceprezident obchodní větve Namco USA, obhajuje zpoždění právě těmito argumenty a slibuje bohatší zážitek.

Další nespornou výhodou PC verze je pak i otevřenost vůči modifikacím, které zajímají zejména Petera Thomana - šikovného chlapíka s přezdívkou Durante, který se postaral o značné vylepšení předchozího dílu a v těchto dnech rozhodně nezahálel. Jeho úsilí bylo dnes korunováno vydáním (alfa verze) modifikace GeDoSaTo, o které velice podrobně mluví na svém blogu. Ve zkratce jde o vcelku univerzální (rozuměj - vhodnou i pro jiné hry) aplikaci, která řekne grafické kartě, aby držela výstupní rozlišení, a přitom downsamplovala textury v rozlišení mnohonásobně větším. Se svojí prací je teprve na začátku cesty, už nyní má ale k dispozici několik obrázků, jak může vypadat právě Dark Souls II.

Dnes vychází PC verze Dark Souls II
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama