DayZ bylo napadeno hackery
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DayZ bylo napadeno hackery

DayZ bylo napadeno hackery

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

15. 5. 2014 06:13
Reklama

Vývojáři ze studia Bohemia Interactive Studio byli napadeni hackery a vypadá to, že se útočníkům mohly dostat do rukou části kódu úspěšné survival akce DayZ. Útok se zřejmě povedlo provést docela jednoduchou metodou SQL injection, ve které se ve webových formulářích útočníci pokoušejí odesílat databázové příkazy za účelem získání přístupu k datům.

Praktický dopad nemusí být takový, jaký bychom snad očekávali v jiných případech – vypuštění částí kódu nebo menší či větší modifikace. Příspěvek na Redditu totiž napovídá tomu, že se útočníci reverzním inženýrstvím chtějí dostat k částím zdrojového kódu jen proto, aby mohli vyrábět různé hacky a cheaty zvýhodňující je na úkor poctivě hrajících.

Není však jisté, že příspěvek na Redditu obsahuje legitimní údaje a že k úspěšnému útoku skutečně došlo, je ovšem fakt, že Bohemia Interactive nějaký útok přiznala a momentálně zkoumá jeho rozsah. Již v tuto chvíli však popírá, že by došlo k odcizení jakýchkoli citlivých údajů hráčů.

Nezbývá tedy než doufat, že nedojde k rozbití našich zážitků nekalými praktikami technicky zdatných hráčů a že Bohemia Interactive nasadí na podobné výrostky ty správné páky. Tedy pokud k takto úspěšnému útoku skutečně došlo a je čeho se obávat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama