Film Warcraft musí přilákat i nehráče
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Film Warcraft musí přilákat i nehráče

Film Warcraft musí přilákat i nehráče

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

21. 5. 2014 07:59 3
Reklama

Připravované ztvárnění počátku boje lidí a orků na stříbrném plátně neskrývá ambice. Generální ředitel Legendary Pictures Thomas Tull v rozhovoru s serverem I Am Rogue potvrdil, že samotné natáčení je téměř u konce, ale do vydání v roce 2016 ještě projde dlouhou fází post-produkce.

Studio vložilo do mladého režiséra Duncana Jonese (Zdrojový kód, Měsíc) naděje, že je přesně ten typ, který dokáže komerční námět pozvednout tak, aby byl ve výsledku něco víc. „Trvalo nám celou věčnost filmování připravit, protože jsme to prostě nedokázali udělat dobře." přiznal Tull.

„Myslím, že chyba, která se někdy udělá, je že se řekne: 'Kolik lidí hraje tu hru? No, to je dost, tak to pojďme natočit.' Jenže i kdyby na film přišli všichni hráči, co tu hru hrají, nestačilo by to."

Film tedy musí oslovit i ty diváky, kteří hru nehráli a možná ani nevědí, o čem vlastně Warcraft je. To nebude snadné, neboť i Tull a jeho studio si jsou vědomi, že kromě několika her je svět Warcraftu už vykreslen ve zhruba 100 knihách.

Proto scénáristi přišli s hlubokou mytologií a příběhovým pozadím, které nadchnulo i lidi z managementu: „Protože kdybychom jenom udělali hru, kterou hrajete, ve filmové podobě, to by mě vůbec nezajímalo. Konečně jsme se dostali k příběhu, který má velká obecná témata, jež lidi pochopí." řekl Tull a dodal, že se snažili fanouškům nabídnout verzi jejich oblíbeného světa.

Jak se skloubí verze oblíbeného světa s hlubokou mytologií a záměrem oslovit i ty, kteří hry z Warcraftu neznají, se dozvíme až film vyjde na jaře 2016. Prozatím víme, kdo ve filmu bude hrát a informace o produkci známe i z loňského Blizzconu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama