Autor Papers, Please představuje novinku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autor Papers, Please představuje novinku

Autor Papers, Please představuje novinku

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

24. 5. 2014 18:13 1
Reklama

Nezávislý vývojář Lucas Pope, který se podepsal pod výbornou záležitost Papers, Please, dnes oznámil novou hru. Nese název Return of the Obra Dinn, a pokud očekáváte něco speciálního, pak jste u Popa na správné adrese.

Dosud jediný obrázek podtrhuje fakt, že hra bude černobílá, nicméně nepůjde o žádnou 2D adventuru, jak by se mohlo z artworku a celkové nálady zdát (zdravíme hry od Lucasů), ale o trojrozměrnou first person akci. Pope o své hře tvrdí, že ji tvoří jako vlastní vzpomínku na 1bitové renderování starých her pro Mac a chce sobě i ostatním dokázat, že černobílý obraz může nabídnout stejnou škálu detailů a pestrosti jako moderní 32bitová paleta.

Příběh hry se odehrává v roce 1808, kdy se již šest let ztracená obchodní loď Obra Dinn objevuje u mysu Dobré naděje bez posádky a s potrhanými plachtami. Hráč na sebe poté vezme roli vyšetřovatele z londýnské kanceláře Východoindické obchodní společnosti, aby vypátral, co se na lodi stalo.

Podle Popa se ve hře nedočkáme tolika inovací a netradičních přístupů, jako v jeho předchozích hrách, devizou tohoto titulu má být příběh, grafická stylizace a několik technických experimentů. Na druhou stranu by Pope rozhodně nechtěl, aby hráči sklouzli ke klasickému modelu - všechno sesbírej a najdi stopy - takže se snad máme nač těšit. Za zmínku určitě stojí i fakt, že hra vzniká na enginu Unity a úvodní obrázek byl již renderován přímo v něm.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama