Rainbow Six Siege odhalují detaily
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rainbow Six Siege odhalují detaily

Rainbow Six Siege odhalují detaily

Dan Kremser

Dan Kremser

11. 6. 2014 17:38 2
Reklama

Ačkoli jsou nové Rainbow Six pořád ještě v pre alfa fázi, autoři se na právě probíhající E3 rozpovídali o herních módech a klíčových mechanismech, které hotová hra nabídne.

Jeden z největších otazníků se už během samotného odhalení točil okolo lákavě vypadající destrukce. Ubisoft nyní potvrzuje, že naše domněnky o kompletní zničitelnosti prostředí byly správné. Siege nabídne procedurálně generovanou destrukci v závislosti na jednotlivých materiálech zdí, podlah, stropů a předmětů. Přesně podle zákonů fyziky by tak měli být útočníci schopni sundat jakoukoli zeď. K tomu dostane policejní tým do rukou i všemožné typy granátů, C4 nebo výzvědné drony. Chybět pak nebudou dokonce ani speciální štíty a další vymoženosti, které ještě tvůrci později představí detailněji.

V zájmu vybalancovaného zážitku se ovšem obránci mohou proti časovaným náložím a beranidlům bránit odpovídajícím způsobem. Ve hře tak najdeme také výztuhy jednotlivých stěn, které zabrání jejich proražení nebo šikovná udělátka, jež zase zabarikádují okna a dveře. Zapomenout nesmíme ani třeba na nástražný drát.

Rainbow Six Siege odhalují detaily
i Zdroj: Hrej.cz

Tvůrci vedle propracované destrukce a grafiky vypíchli také pokročilou AI a hodně povedené animace. Podle dostupných informací je rukojmí na představovacím videu zcela autonomní bytostí, která reálně reaguje na své okolí. Když například na ni namíříte zbraň, bude se snažit krýt. Nebo může reagovat na přítomnost policistů snahou vysvobodit se, nebo na sebe strhnout pozornost. Pro hyperkorektní rýpaly je pak nutno dodat, že stejnak může být rukojmím muž a hra samozřejmě nijak nebude znevýhodňovat ženy.

To všechno pak pochopitelně nebude k ruce pouze během záchrany rukojmí. Tato činnost by měla být pouze jedním z mnoha multiplayerových módů. Detaily o nich ale tvůrci opravdu odmítají sdělit. Zato potvrzují, že vedle kompetitivního multiplayeru hra vyjde také s plnohodnotným singleplayerem a dokonce kooperativním režimem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama