Homosexualita v The Sims vznikla omylem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Homosexualita v The Sims vznikla omylem

Homosexualita v The Sims vznikla omylem

Ondřej Švára

Ondřej Švára

20. 6. 2014 08:26 10
Reklama

Zajímavou story pro plátek The New Yorker vytáhl vývojář série The Sims Patrick J. Barrett. Promluvil o věci, kterou hráči simulátoru života sice dobře znají, totiž o možné homosexualitě mezi Simíky, ale zřejmě si neuvědomují v jaké atmosféře a vůbec s jakým podtextem tato lehce kontroverzní herní vlastnost vznikla. 

Patrick J. Barrett zavzpomínal, že možnost navázaní vztahu dvou Simů stejného pohlaví původně ve hře neměla být. The Sims totiž koncem devadesátých let vznikalo pod ostrým drobnohledem Electronic Arts, které se obávalo, že sandboxová hra označena jako "Sim" by mohla kanibalizovat na tehdy ještě velmi úspěšné budovatelské sérii The Simcity. 

Autoři z Maxisu se proto chtěli vyhnout jakýmkoliv kontroverzím, jenže tu zdánlivě největší prakticky omylem a nechtěně prezentovali na veletrhu E3 99. Novináři tehdy dostali k hraní nehotové demo, jenž mělo krom jiného demonstrovat i atraktivní možnosti v přátelení Simíků, ovšem autoři zapomněli doprogramovat pár důležitých částí kódu ohledně jejich chování a tak se stalo, že Simové v lásce opravdu nerozlišovali pohlaví a v demu se do sebe zakoukaly dvě slečny. 

Reakce na "chybu" však byla pozitivní, což Maxis i Electronic Arts nakonec přesvědčilo, aby vtahům umělých hrdinů skutečně nekladli žádné překážky. Později se stala série The Sims zlatým projektem, jemuž Electronic Arts jde dodnes absolutně na ruku. A to i ve volbě platforem, dominantní stále zůstává PC. Na něj vyjde nový díl The Sims 4 2. září 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama