Poslední den aukcí v Diablo 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Poslední den aukcí v Diablo 3

Poslední den aukcí v Diablo 3

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 6. 2014 06:28 2
Reklama

Kontroverzní herní prvek, od kterého si Blizzard slibovali rozprostření náhodně generovaného lootu mezi hráče (a také nějaký dodatečný výdělek do své kapsy) bude zítra v úterý 24. června zrušen. Aukční síň, kde hráči mohli prodávat předměty za herní i skutečnou měnu, tak zavřenými dveřmi završí více než dvouletou činnost plnou problémů s bugy a exploity.

Samotní tvůrci zpětně přiznávají, že aukční síň hře spíše uškodila. Přitom ji Blizzard to hry přidali s dobrými úmysly. V Diablo 2 fungoval prodej předmětů přes diskuzní fóra a při placení skrze jisté služby docházelo k podvodům a kradení bankovních informací.

Blizzard chtěl tedy pohlídat, aby hráči, kteří si chtějí herní předmět koupit, či ho prodat, měli bezpečný způsob, jak to udělat. Jenže možnost si předmět koupit znehodnotila primární možnost předmět získat z poražených příšer. Šéf Blizzardu Mike Morhaime prohlásil, že aukční síně hře ublížily životnosti a znovuhratelnosti hry.

Poslední ze skandálů, který aukční síně postihl, byl exploit z loňského května, kdy si hráči mohli za skutečné peníze nakoupit drahokamy, které šly pak přeměnit do herních peněz v nesmyslném poměru a někteří hráři si tak přišli až na bilion (milion milionů) zlaťáků. Exploit byl opraven, ale jeho výsledek herní ekonomice uškodil.

Hráči mají tedy jeden den na to, aby z aukcí stáhli všechny své nabízené předměty a případně i své vybrané peníze. Po úterku totiž už bude všechno navždy pryč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama