Hacker vydělával v LoL až 1k $ denně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hacker vydělával v LoL až 1k $ denně

Hacker vydělával v LoL až 1k $ denně

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

21. 7. 2014 07:38 2
Reklama

Shane "Jason" Duffy je internetový šikula, který se v posledních letech prosadil především díky League of Legends. Avšak nedal o sobě vědět v tom nejlepším světle – Shane je totiž hackerem, a to takže docela dost úspěšným, byť i pro něj si přišla spravedlnost a brzy z něj udělá odstrašující příklad pro další potenciální nepoctivce.

Svým nepříliš férovým podnikáním si dokázal v rámci hry vydělávat až tisíc dolarů denně. Začalo to již v roce 2011, kdy policie vtrhla do jeho domu, v roce 2012 se začalo opět něco dít a Shane šel opět do hledáčku, což vyústilo v druhou návštěvu policie minulý rok. Vše začalo ještě relativně nevinným hackováním jednotlivých účtů a poté to pokračovalo v hacknutí účtu přímo jednoho z vývojářů z Riot Games.

Tím Shane a jeho skupina loupežníků dokázali získat přístup údajně až k milionům účtů (mělo jít prý až o 24,5 milionů účtů). V Riot Games si sice údajně prolomení ochrany všimli a vydali směrnici, podle níž si měli všichni vývojáři změnit svá hesla, někteří to však neudělali, a to včetně již prolomeného účtu.

Toho tedy Shane a jeho lidé řádně zneužili a vedle hackování účtu si také nachystali zadní vrátka a vymysleli užitečnou službu a webovou stránku, jež za peníze dokázala vyhodit konkrétní hráče ze hry. To už jej ale policie navštívila podruhé a zabavila vše, co mohla, včetně více jak sta tisíc dolarů uložených v bitcoinech. Jak to se Shanem ve finále dopadne, to je ve hvězdách a v rukách poroty, soud s ním však začíná již 24. července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama