Vývojáři Rust čelí zlobě hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři Rust čelí zlobě hráčů

Vývojáři Rust čelí zlobě hráčů

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

29. 7. 2014 08:45 6
Reklama

Včerejší oznámení vývoje střílečky Riftlight vzbudilo nepěkný ohlas od hráčské komunity. Ne, že by hráči nesnášeli vesmírné střílečky, ale nejsou spokojení s tím, že vývojáři z Facepunch Studios se vrhají do vývoje jiné hry, zatímco jejich survival sim Rust zůstává nedokončený.

Garry Newman, tvůrce Garry's Mod, se proti naštvaným komentářům ohradil: „Jsme šílení? Děláme to špatně? Měl by každý člověk ve společnosti pracovat na stejném projektu? Mělo by HBO dělat jenom jeden seriál?"

Newman ve svém postu vysvětluje, že jejich studio pracuje nejen na Rust, Riftlight, ale i na dalších třech prototypech a zamýšlejí najmutí dalších programátorů na práce na ještě více prototypech. Na tyto hry nechystají Kickstarter nebo nevyžadují po hráčích peníze - vývoj financují sami z prodejů Rust a Garry's Mod. Chtít, abychom vložili tyto peníze zpátky do těchto her je jako říct Applu, že nemohou utratit peníze z prodejů iPhone a Maců na vývoj iPadů," přirovnává Newman. Dodává, že vývoj Rust byl zaplacen zhruba před dvěma lety a lidé, kteří si zaplatili Early Access verzi zkrátka dostali předběžný přístup do rozdělané hry.

Dále se Newman podivuje nad ohlasy, že studio údajně vývoj Rust opustilo. Newman oponuje, že Rust dostává pravidelné updaty a dokonce založili účet na Twitteru, který hráče může informovat o novinkách ve hře. Newman přiznává, že měli komunikovat zprávy o experimentální verzi hry lépe a zve hráče, aby ji vyzkoušeli a porovnali novinky v ní s live verzí.

Nakonec Newman ve svém postu komunitu ujišťuje, že lidé, kteří pracují na Rust nepracují na dalších projektech. Mít více rozdělaných projektů najednou prý není nic neobvyklého u velkých i malých studií (ostatně podivejme se na DoubleFine), jenom ty své plány, prototypy a experimenty s hráči v raných fázích vývoje nesdílejí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama