Deep Silver odkoupil Homefront
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Deep Silver odkoupil Homefront

Deep Silver odkoupil Homefront

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 7. 2014 08:09 2
Reklama

Nelehká historie vývoje nového Homefrontu pokračuje. Naplno nepřiznané finanční problémy studia Crytek, které jejich PR vysvětluje jako výsledky „tranzitvního období", kdy se firma přetváří z vývojářského studia na digitálního vydavatele, využil Koch Media, mateřská společnost Deep Silver, k odkoupení značky Homefront společně se vším materiálem, který k ní patří.

Nedávno oznámené práce na Homefront: The Revoltion se tedy přesouvají pod Deep Silver, resp. pod jejich nově vytvořené Dambuster Studios v anglickém Nottinghamu. Tam také sídlí Crytek UK, kteří na hře pracovali a je docela možné, že Deep Silver nespokojeným zaměstnancům Cryteku nabídl místo o pár ulic dál.

Homefront: The Revolution není jedinou hrou od Cryteku, která mění domov. Vývoj zajímavě vypadající hororové akce Hunt: Horrors of the Gilded Age se přesouvá z americké výspy v Crytek Austin do německého Frankfurtu, kde Crytek sídlí. Studio to komentovalo tím, že Crytek v Austinu zůstavá kvůli zákaznické podpoře CRYENGINE v severní Americe a zaměstnancům, kteří nejsou součástí podpory, bude nabídnuta pozice v Německu.

Ačkoliv k uzavírání studií u Cryteku prozatím nedošlo, omezování vývoje nových her je pochopitelným způsobem, jak ušetřit a napomoci kýžené transformaci. I přesto tak se v Cryteku stále pracuje na několika hrách - kromě Hunt, jde o Arena of Fate (F2P akční strategii) a pokračující podporu Warface.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama