Film Dead Island znovu ožívá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Film Dead Island znovu ožívá

Film Dead Island znovu ožívá

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

3. 8. 2014 20:12 2
Reklama

Zprávy o zmrtvýchvstání dalšího filmového projektu na motivy počítačové hry přicházejí zhruba tři roky po ohlášení, že práva na film podle Dead Island byly zakoupeny americkou společností Liongate. Po dlouhém tichu a odchodu klíčových osob od projektu se do záležitosti vložil vlastník značky Deep Silver a spolu s Occupant Entertainment se snaží zombie film opět rozpohybovat.

„Deep Silver vytvořil velice úspěšnou herní značku založenou na filmových a dobře přijímaných trailerech, které nabízejí skvělý vzor pro filmovou sérii se specifickým a komerčním pohledem na zombie apokalypsu. Chceme najít správného režiséra a (...) udělat něco odlišného a originálního, co potěší a zároveň rozšíří fanouškovskou základnu," uvedl zástupce Occupant Entertainment.

Film měl původně vycházet z onoho dojemného traileru na první Dead Island, který nakonec s atmosférou hry měl pramálo společného. V něm se retrospektivně sledují poslední chvíle mladé rodiny na dovolené na tropickém ostrově. Trailer v první den zhlédlo 1 milion diváků na YouTube, získal Zlatého lva z Cannes a nedávno se dokonce dočkal převedení do hrané podoby.

Zato trailer na druhý díl, který byl představen na letošní E3, ukázal zombie apokalypsu ve slunné Kalifornii z opačného úhlu a je docela možné se, že právě tohle pojetí nyní bude filmový Dead Island sdílet.

Projekt je zatím bez konkrétních tvůrců, ale protože se za něj postavil Deep Silver, jehož mateřská společnost Koch Media se také zabývá filmovou produkcí v Německu, Itálii a Velké Británii, měly by na něm začít práce již na začátku příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama