Casey Hudson odchází z BioWare
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Casey Hudson odchází z BioWare

Casey Hudson odchází z BioWare

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

8. 8. 2014 09:09
Reklama

Klíčový zaměstnanec studioa BioWare, Casey Hudson, se po šestnácti letech rozloučil se svým spolupracovníky a oznámil, že si od vývoje her dá vytouženou pauzu.

Nikdo se nemůže jeho rozhodnutí divit, své jméno svázal s BioWare na dlouhých šestnáct let a stál za vznikem těch nejúspěšnějších her celého herního průmyslu. Jako grafik se podílel na Neverwinter Nights či MDK2, později se však ve vedoucích rolí zapojil do vývoje Baldur's Gate II nebo Star Wars: Knights of the Old Republic. Zdaleka nejdůležitější je však jeho vedení celého vývoje trilogie Mass Effect, bez které by pravděpodobně nedosáhla takových kvalit.

"Bez dlouhého přemýšlení je to nejtěžší rozhodnutí mé kariéry," začal Hudson svůj dopis na rozloučenou. Následně chválí samotné prostředí firmy, zaměstnance a vyjadřuje hrdost nad tím, co se všechno BioWare podařilo. Během loučení samozřejmě nezapomněl na fanoušky a poděkoval všem, kdo trávili desítky a stovky hodin ve světech, které pomáhal vytvářet: "Je to největší úspěch mé kariéry," napsal.

Pokud je pro někoho Hudsonův odchod nečekaný, pak jej sám označuje za nejlépe možně načasovaný. Další díl série Mass Effect je ve vývoji, edmontonské studio pracuje na nové značce a Hudson cítí, že ho v tuto chvíli není třeba. Jak už bylo zmíněno v úvodu, bere si dlouhodobou dovolenou, aby si vyčistil hlavu a věnoval se po nějaký čas jiným věcem. V závěru svého dopisu ale uvádí, že nové výzvy určitě přijdou. Za naší redakci přejeme hodně štěstí a palec nahoru!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama