Konec Phila Fishe v herní branži?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konec Phila Fishe v herní branži?

Konec Phila Fishe v herní branži?

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

22. 8. 2014 07:39 29
Reklama

Vývojář Phil Fish, ze kterého se kvůli jeho výrokům a postojům postupně stal fackovací panák herní branže, utrpěl útok ze strany crackerů. Ať už s obrýleným vývojářem sympatizujete či nikoliv, tento akt už byl za hranicí a není se čemu divit, že Fish opět velice nahlas uvažuje o konci své kariéry herního vývojáře.

Za útokem pravděpodobně stojí videoherní komunita serveru 4Chan, která však nařčení vehementně odmítá a tvrdí, že na stránky Fishovy společnosti Polytron Corp. ani firemní twitter neútočila. "/V/ není nějaká podělaná hackerská rádoby armáda," píše se v prohlášení a na odhalení viníka se tedy stále čeká.

Z Fishova pohledu se jedná o poměrně velký problém, protože byla odhalena hesla pro mailové účty, přístupy pro obchodní partnery a také heslo k firemnímu PayPal účtu. Na svůj soukromý twitter účet pak Fish reagoval následujícími slovy: "Toto jsou videohry; Takhle jsem dopadl; Je to nepřípustné; Tohle už není v pořádku; Teroristé; Už nikdy víc, slyšíte mě? Nikdy víc; Tohle jsou videohry; Tohle jsou vaši fanoušci; Pro všechny začínající herní vývojáře: NE! Vzdejte to. Nevyplatí se to; Nic za tohle nestojí; Vzdejte se svých snů, jsou to ve skutečnosti noční můry; Nedělejte to; UTEČTE PRYČ."

Phil Fish posléze ještě uvedl, že od této chvíle je Polytron Corp. a značka FEZ k prodeji a slíbil, že přistoupí na první adekvátní nabídku. Tím se pravděpodobně ukončí smutný příběh člověka, který sice nebyl lidem pohodlný kvůli svému vystupování, ale stále šlo o vývojáře, jenž měl vynikající myšlenku a v budoucnu se mohl projevit znovu. Ano, i toto jsou videohry...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama