Fortnite od Epic ve 13 minutách
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite od Epic ve 13 minutách

Fortnite od Epic ve 13 minutách

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

25. 8. 2014 07:31
Reklama

Komiksová střílečka od Epicu se zatím moc na veřejnosti neukazuje. Dlouho se mělo za to, že zůstala hluboko ve vývojářském pekle, ale v dubnu přišla otevřená pozvánka do alfy a Epic trochu ukázal, co se vlastně pod názvem Fortnite ukrývá.

Principem Fortnite míchá dva styly - ve dne s kamarády vyrážíte do okolí sbírat materiály a stavět svoji pevnůstku, v noci pak se snažíte přežít vlny útočících nepřátel. Na novém videu se samotní vývojáři vyjádřili k ukázce, kterou jste mohli před měsícem vidět.

Návrhář systémů Cameron Winston a manažer komunity KL Smith ve videu ukazuji rozlehlý, neznámý svět, který se spoluhráči můžete prozkoumávat a nacházet v něm různé zdroje ke craftování. Stavění a upravování zdí, plotů, pastí a mostů je jednoduché a lze tak prakticky stavět obranné či užitečné prvky za pochodu.

Během útoků příšer bude nutné dynamicky upravovat vaše obranné prvky, neboť nepřátelé představují mnoho různých druhů nebezpečí. Některé pasti platí na jisté příšery, jiné spolehlivěji odstraníte vlastní bambitkou či katanou. Umělá inteligence příšer se bude adaptovat na vaše strategie a snažit se vás oblafnout.

Každý hráč bude mít možnost si vybrat specializovanou třídu pro svoji postavu. Takový Ninja se soustředí na souboj na blízko, Commander pak je mnohem lepší se střelnými zbraněmi, Constructor logicky se specializuje na stavbu a opravu základy.

Fortnite bude free to play exkluzivní titul pro PC. Bohužel jsme se ve videu nedozvěděli nic ohledně plánovaného vydání. Nicméně, Epic stále zve hráče k přihlášení do alfy. Vyzkoušíte to?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama