GTA V v češtině díky Xzone a Cenega
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V v češtině díky Xzone a Cenega

GTA V v češtině díky Xzone a Cenega

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

26. 8. 2014 13:35 15
Reklama

Firma Cenega a herní obchod Xzone sponzorují vznik českého překladu PC verze hry Grand Theft Auto V. Zpráva byla zveřejněna před několika hodinami na facebookové stránce GTA 5 CZ, kde o ni informují lidé stojící za překladem.

Stejně jako v minulosti u podobných případů bude díky podpoře ze strany Xzone čeština exkluzvní pro ty, kdo si hru koupí právě v tomto obchodě, překladatelé ale slibují, že již brzy spustí webové stránky s možností přispívat přímo. Pokud tak učiníte, k češtině se rovněž dostanete v časovém předstihu, všichni ostatní budou muset čekat minimálně měsíc, než se k překladu dostanou. Tvůrci češtiny se nicméně obávají toho, že si na překladu opět smlsne pirátská scéna a hrozí, že by tím pádem šlo o poslední překlad této skupiny.

Vzhledem k tomu, že PC verze není pro neoficiální lokalizaci dostupná, autoři překládají texty z X360 verze, hned v zápětí ale upozorňují, že tím nepotvrzují i dostupnost českého překladu pro konzole. V informacích o FB stránce se jasně píše, že cílovou platformou bude pouze PC verze a k X360 verzi se údajně dostane jen uzavřená skupina lidí.

Co se týče současného stavu, podle dostupných informací už bylo přeloženo všechno kromě náhodných eventů a naplno již běží také korektura všech částí; hotovo by tedy mělo být s vydáním hry, kterého se pravděpodobně dočkáme už 7. listopadu tohoto roku, finální datum ale ještě čeká na své oficiální posvěcení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama