No Man's Sky s kvadrilionem planet
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka No Man's Sky s kvadrilionem planet

No Man's Sky s kvadrilionem planet

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

26. 8. 2014 14:49 12
Reklama

Čislovku kvadrilion používají lidé často pro abstraktní označení HODNĚ velkého počtu čehokoliv, jen málokdy tím aleskutečně myslí něco konkrétního. Museli by totiž být vývojáři hry No Man's Sky, která bude mít 18 kvadrilionů planet. Opravdu.

Těžko uvěřitelný počet planet, které budete moci ve hře prozkoumávat, vypadá číselně vyjádřen takto - 18 446 744 073 709 551 616 - a nahání trochu hrůzu. Manažer vývojářů Hello Games, Sean Murray, pak ještě přidal, že i kdyby vám na objevení každé planety stačila sekunda (což logicky rozhodně stačit nebude), i tak byste celý vesmír hry proletěli až za vtipných 585 miliard let.

To všechno proto, že se hra bude sama generovat postupně během vlastního hraní, čímž se vývojáři zbavují jakýchkoliv loadingů a předchází tím i nechtěnému opakování vzhledu a vlastností jednotlivých planet.

Otázkou je, jak přistupují vývojáři k tomu, že nikdo z hráčů není schopný navštívit ani zlomek z celkového počtu planet, a zda je vůbec nutné podobnými čísly se chlubit. Na druhou stranu, v otázce kvality vs. kvantity je právě obří číslo v případě No Man's Sky spíše onou kvalitou a bude zajímavé sledovat, co nám hra všechno umožní. Ve vývoji je primárně pro PlayStation 4 s tím, že PC verze bude následovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama